2017. május 19., péntek

Spenótos galuska tejszínes gombaszósszal

Az Álom.Íz.Világ. blogon találtam egy csodaszép zöld színben pompázó galuskát gombaszósszal, és mivel a spenótot és a gombát is szeretem, nem volt kérdés, hogy ki is próbálom! 

Hozzávalók a galuskához:
3 db tojás
2,5 dl víz
20 dkg leveles spenót
20 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt

A tejszínes gombához:
25 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 ek. liszt
2,5 dl tejszín
petrezselyem

bors

A friss spenótot megmossuk, és egy serpenyőben, kevés olajon átforgatjuk, épp csak amíg összeesik. Ha kihűlt, botmixerrel pépesítjük. A galuskához simára keverjük a tojásokat a kétféle liszttel, a spenótpürével és a vízzel. Ha a megfelelő állag eléréséhez szükséges, adjunk még hozzá vizet vagy lisztet. A galuska kifőzéséhez egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, majd beleszaggatjuk a tésztát. Ha újra felforrt és az összes galuska feljött a víz tetejére, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, majd pici olajjal összeforgatjuk. 

A tejszínes gombához a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. A gombát felszeleteljük és rátesszük a hagymára. Sóval és borssal ízesítjük, amikor megpuhult, megszórjuk egy evőkanál liszttel. Tejszínnel felöntjük és átforgatjuk, végül aprított petrezselymet szórunk bele. Ha túl sűrű lenne, vízzel higíthatunk rajta. A galuska tetejére halmozzuk és már tálalhatjuk is! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése