2016. október 22., szombat

Céklás brownie

Lehet hogy elsőre furcsának tűnik céklát tenni egy süteménybe, de én már belecsempésztem korábban egy csokis tortába is. Ne idegenkedjünk tőle, nem veszíthetünk ha kipróbáljuk! :)

Hozzávalók:
10 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
12,5 dkg vaj
12,5 dkg csokoládé
2 ek. kakaópor
1 fej cékla

A céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk és megfőzzük. Miután kihűlt, botmixerrel pépesítjük. Egy kisebb (kb. 20x20 cm-es) tepsit kivajazunk. Az étcsokit és a vajat felolvasztjuk, a tojásokat simára keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kakaóport és a langyosra hűlt csokit. Belekeverjük a lisztet, végül a céklapépet elvegyítjük benne. A tepsibe simítjuk és 180 fokon sütjük 5 percig, majd csökkentjük a hőfokot 160-170 fokra és még kb. 20 percig sütjük. 
A Nők Lapja Caféról származik a recept


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése