2016. május 14., szombat

Serpenyős almás palacsinta

Készítettem már egy kekszet a Szakácsmustra aktuális fordulójára, most pedig egy gyors almás-fahéjas palacsintát hoztam Mautner Zsófi recepttárából. 



Hozzávalók:
2 tojás
6 dkg liszt
1,2 dl tej
2 ek. vaj
5 dkg nádcukor
egy csipet fahéj
2 alma

Az almákat megtisztítjuk és darabokra vágjuk. Egy tűzálló edényben felolvasztjuk a vajat, amikor felhabzik, hozzáadjuk az almát, a nádcukrot és a fahéjat. Néhány percig pirítjuk, amíg az alma kissé megpuhul, és a cukor elkezd enyhén karamellizálódni. Egy sütőformába öntjük az almát, szépen elrendezgetjük.
Egy edényben összekeverjük a felvert tojásokat, a tejet, a lisztet és egy csipet sót. Nem szabad túldolgozni, különben tömör lesz a palacsinta! A karamellizált almára öntjük, majd a sütőbe tesszük és 20 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése