2016. április 17., vasárnap

Zebrakocka - Blogkóstoló, 28. forduló

A játék házigazdája ezúttal Sasó, neki köszönhetően a Mézeskalács konyhában volt lehetőségem nézelődni. A zebrakockákat választottam, mivel szeretjük a sütés nélküli sütiket. Tulajdonképpen a klasszikus kókusztekercs "kockásítva", csokimázzal a tetején. 


Hozzávalók a tésztához:
50 dkg darált keksz
4 ek. cukrozatlan kakaópor
3 ek. baracklekvár
1 ek. rum
5 dkg vaj
5 ek. porcukor
kb. 3 dl tej
A krémhez: 
3 dl tej
3 ek. liszt
1 tk. vaníliakivonat
5 ek. porcukor
5 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
A mázhoz:
2 ek. kakaópor
2 ek. porcukor
4 ek. víz
5 dkg vaj

A krémhez a lisztet kikeverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliát, végül a vajat és a maradék kókuszt. 

A tészta hozzávalóit annyit tejjel összegyúrjuk, amennyi ahhoz szükséges, hogy formázható masszát kapjunk. 
Három részre osztjuk és két réteg sütőpapír között kinyújtjuk. Egy tepsibe vagy sütőkeretbe tesszük a tésztát, megkenjük a krém felével, majd kinyújtjuk a következő lapot is, erre rátesszük a maradék krémet. 

A mázhoz a cukrot és a kakaóport simára keverjük a vízzel, felfőzzük és a tűzről levéve belekeverjük a vajat. Az utolsó lap tetejére simítjuk a csokimázat, és hűtőben hagyjuk megdermedni, majd szeleteljük. (Ha nem szeretnénk házilag csokimázat készíteni, olvasszunk csokoládét a sütire.) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése