2014. október 22., szerda

Aszalt barackos-csokis zabkeksz

Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg apró szemű zabpehely
15 dkg puha vaj
1/2 csomag sütőpor
1 narancs
8 dkg barna cukor
10 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg durvára darabolt étcsokoládé

A lisztet, a zabpehellyel és a sütőporral elkeverjük. A puha vajat a cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a narancs kifacsart levét, a csokit és az apróra vágott barackot, kézzel összegyúrjuk. Lágy, könnyen formázható tésztát kapunk. Diónyi darabokat gömbölyítünk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd egy villával egyenként tallért lapítunk belőlük. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 15 percig sütjük. Légmentesen záródó dobozban sokáig tárolható. Recept: innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése