2013. április 28., vasárnap

Málnás kardinális szelet

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojásfehérje
24 dkg cukor
2 tojássárgája
4 dkg liszt

A töltelékhez:
5 dl tejszín
15 dkg málna


A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Egy sütőpapírral bélelt tepsire a tojásfehérje hab 3/4 részéből 2x3 db 30 cm hosszú csíkot húzunk egy habzsákból úgy, hogy közöttük elférjen 1-1 piskóta csík is.
A megmaradt habhoz keverjük a tojások sárgáját és a lisztet, így egy piskótatésztát kapunk, amit habzsákba töltünk és 2-2 csíkot húzunk a tojásfehérje habcsíkok közé úgy, hogy a réseket kitöltse. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, így 5 percig sütjük, majd 150 fokon addig sütjük, amíg a tojásfehérje habcsíkon egy száraz kéreg képződik (kb. 35-40 perc). Amikor megsült a két lap, a sütőből kivéve 3-4 percet pihentetjük, majd a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk a tésztáról.
A málnát szitán áttörjük, a tejszínt felverjük és hozzákeverjük a málnapépet. (Én nem tettem bele cukrot, mert a tészta elég édes és nem szerettem volna ha túlságosan édes lesz a krém.) A kihűlt lapokat megtöltjük a málnás tejszínnel, lehűtjük és másnap szeleteljük. (A krém halványrózsaszín lett, de a fotókon sajnos nem látszik.)

Tündér receptje alapján készült.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki:) Még sosem ettem ilyen süteményt, de nagyon szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Ha szereted a könnyű-krémes-habos sütiket, akkor biztos ízlene ez is.

      Törlés
  2. Imádom a cukrászdai kardinálist, de itthon még nem próbáltam. Asszem' ennek gyorsan véget vetek! ;-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az "itthoni" is finom, szerintem imádnád az általad készítettet is, úgyhogy mihamarabb próbáld ki! :)

      Törlés