2012. május 8., kedd

Diós csokitorta

Anyák napjára sütöttem ezt a tortát, tudom, a színei nem igazán harmizálnak, de volt maradék fondantom (Kiskukta-féle), és szerettem volna felhasználni. Mivel ez egy pici torta (kb. 14 cm x 14 cm), a pontos mennyiségeket nem írom le.

A kakaós piskóta receptje is Kiskuktától  származik.

A krémet Lajos Mari: 66 torta című könyvében szereplő "Diótorta a magam módján" alapján készítettem, némi változtatással.

Krém:
3 dl + 1 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg darált dió
15 dkg cukor
25 dkg margarin

baracklekvár
mazsola
rum

A mazsolát rumba áztatjuk. 3 dl tejben elkeverjük a vaníliapudingot, és sűrűre főzzük. A diót 1 dl tejjel és 5 dkg cukorral 1 percig főzzük. A margarint 10 dkg cukorral habosra keverjük, és kanalanként beledolgozzuk a diós masszát és a pudingot.

A tortalapokat megkenjük baracklekvárral, rásimítjuk a krémet, és mindegyik réteg krémre szórunk a mazsolából. Tetszés szerint díszítjük, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük.


A krém mennyisége sok lett volna ebbe a pici tortába, úgyhogy "gombhoz a kabátot alapon" kénytelen voltam a maradék krémhez sütni egy kis tésztát :), de erről majd a következő bejegyzésben.


Ahogy a fotón is látszik, a fondanttal való bevonáson még van mit gyakorolnom ... szívesen venném a tanácsokat: hogyan kell úgy bevonni a tortát, hogy ne gyűrődjön rajta (leginkább a sarkoknál) a fondant?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése