Szilveszterre készültek ezek a sajtos rudak, de sajnos csak most jutottam el a közzétételig. A blogkóstoló játékban, Simone jóvoltából páromként sorsolt Tepszi blogon már nem először néztem körbe. Mivel a karácsonyi édességek után mindenképpen sós ropogtatnivalót kerestem, így esett a választásom ezekre a sajtos rudakra.
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
25 dkg vaj
2 evőkanál zsír
1 kávéskanál só
17 dkg tejföl
1 tojás a lekenéshez
A tetejére: reszelt sajt
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
25 dkg vaj
2 evőkanál zsír
1 kávéskanál só
17 dkg tejföl
1 tojás a lekenéshez
A tetejére: reszelt sajt
A lisztet átszitáljuk egy nagy tálba, a közepébe belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat, hozzáadjuk a zsírt, a sót és a tejfölt, majd az egészet alaposan összegyúrjuk.
Amikor a tészta összeállt, folpackba csomagolva egy éjszakára betesszük a fagyasztóba (nem hűtőbe!). Reggel kivesszük, a konyhapulton hagyjuk nyújtható állagúra felengedni, és kb. 3 mm vastagra nyújtjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése