Avagy mihez kezdjünk a karácsony után megmaradt, kissé kemény mézeskaláccsal? Sasó receptjének köszönhetően ebben a formában már jobban gurultak a pocakba a marcipánnal és narancslével dúsított, átlényegült mézeskalácsok. A Tepszi blogról ez a második recept, amit a Blogkóstoló mostani fordulójára elkészítettem.
Hozzávalók:
125 g mézeskalács
100 g marcipán massza
2 evőkanál rum
4 evőkanál facsart narancslé
50 g olvasztott csoki
A kekszet késes robotgépben ledaráljuk (egy részét félretesszük a díszítéshez), hozzáadjuk a felkockázott marcipán és a folyadékokat. Alaposan összegyúrjuk és hűtőbe tesszük kb. fél órára.
Jó ötlet ez is. Én a stollenből készítettem krémpoharat, de mézeskalácsból is lehet. Nagyon szép a kép.
VálaszTörlésJó ötlet ez is. Én a stollenből készítettem krémpoharat, de mézeskalácsból is lehet. Nagyon szép a kép.
VálaszTörlésKöszönöm szépen, kedves tőled!
Törlés