Hozzávalók:
25 dkg túró
2 dl tejszín
1 citrom
1 kis pohár tejföl
ízlés szerinti mennyiségű cukor, vagy édesítőszer
2-3 db őszibarack
méz
fahéj
5-6 db zabkeksz
A barackot megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, majd kevés mézzel és fahéjjal alacsony hőfokon puhára pároljuk. A túrót a tejföllel botmixer segítségével krémesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot/édesítőszert. A citrom levét kifacsarjuk, és a túrókrémet ízesítjük vele. A tejszínt felverjük, a túrókrémmel összeforgatjuk és a poharak aljára kanalazzuk. A kekszet apróra törjük, és kevés kekszmorzsát szórunk a túrókrémre, erre jön a párolt barack, majd újabb réteg túrókrém következik. A tetejét kevés barackkal és kekszmorzsával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése