Nem egy tipikus tavaszi étel következik, hetekkel ezelőtt készült... De megérdemli hogy közzétegyem, hisz nem csak télen kerülhet narancsos-káposztás étel az asztalra.
1/2 fej vöröskáposzta
kevés cukor
balzsamecet
1 lilahagyma
4 db narancs
1 csirkemell
2 evőkanál méz
1 tk. tápiókakeményítő (használhatunk másfajta keményítőt is)
fahéj
só, bors
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. Egy narancs levét
kifacsarjuk, hozzáadjuk a mézet, a fahéjat és a keményítőt, habverővel simára keverjük. A többi narancsot kifilézzük, a húst puhára sütjük, a mézes-keményítős keveréket pedig ráöntjük és besűrítjük. Végül a narancsgerezdeket is beleforgatjuk a szószba.
A párolt káposztához a hagymát kockákra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Kevés cukrot adunk hozzá, majd beletesszük a lereszelt káposztát. Sóval és balzsamecettel ízesítjük, kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt pároljuk. Ha a víz elfőtt, mindig öntsünk hozzá egy keveset, amíg puhára párolódik.
Tálaláskor a hússzeletre helyezünk pár narancsgerezdet, meglocsoljuk kevés szósszal és mellé kínáljuk a káposztát.
Többször elkészítettem,nagyon-nagyon finom volt.Óriási elónye,hogy gyorsan finomat főztem.Mindenkinek csak ajánlani tudom.
VálaszTörlés