Vöröskaktusz a házigazdája a blogkóstoló jelen fordulójának, a játék értelmében egy nekünk kisorsolt blogról kell kiválasztani és elkészíteni egy receptet. Timinél kellett körülnéznem, és ez a sós finomság tetszett leginkább. Nála medvehagymával, nálam bazsalikommal készültek a sajtos csigák, de ízlés szerint bármilyen töltelékkel készíthetjük.
Hozzávalók:
A tésztához:
A tésztához:
kb. 2,5 dl tej
1 csomag instant élesztő
1 púpos tk. cukor
1 tk. só
0,5 dl olaj
40 dkg liszt
A töltelékhez:
10 dkg margarin
1 tojás
1 tk. só
reszelt sajt
aprított bazsalikom
A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
Tálba szórjuk a lisztet, majd a közepébe öntünk 2 dl langyos tejet.
Beleszórjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalót és összegyúrjuk. (Természetesen kenyérsütő géppel is összeállíthatjuk a tésztát.) A maradék tejet fokozatosan adjuk a tésztához,
amíg ruganyos nem lesz. A kész tésztát elfelezzük, cipó alakúra formázzuk a darabokat és pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A puha margarinba belekeverjük a tojást, a sajtot, a bazsalikomot és a sót. 200 °C-ra előmelegítjük a sütőt. Kinyújtjuk az egyik cipót vékony téglalap alakúra. Megkenjük az egyik adag
margarinos masszával, majd feltekerjük, mint a bejglit. Trapéz alakúra
vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. A másik cipót hasonlóan megformázzuk majd kb. 15-20 percig sütjük.
Medvehagymával, bazsalikommal egyaránt finom :)
VálaszTörlés