Kánikulasüti... avagy mit nassoljunk, ha a hőségben nem szeretnénk bekapcsolni a sütőt? Hát, fügés ostyaszeletet! :)
Hozzávalók:
15 dkg cukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
10 dkg dió
10 dkg mazsola
10 dkg füge (használhatunk más aszalt gyümölcsöt is)
1 evőkanál rum
ostyalap
A mazsolát beáztatjuk a rumba, a tojás villával lazán felverjük. A diót és a fügét apróra vágjuk. A margarint kis lángon elkezdjük felolvasztani. Eközben a cukrot egy nagyobb edényben világosra pirítjuk. Amikor a cukor már megpirult, hozzáöntjük az olvadt margarint, és alaposan összekeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lazán felvert tojást, és forrásig keverjük. Amikor a cukros massza felforrt, hozzáadjuk az összevagdalt diót, a mazsolát, és a fügét. A langyos, de még képlékeny állagú tölteléket az ostyalapokra simítjuk és a két lapot egymásra borítjuk, majd jól lenyomkodjuk. Hűvös helyen egy éjszakát hagyjuk állni. (Az alap ez a recept volt, de én más formában készítettem el.)
Nagyon szuperek, de ez az ostya hol kapható?
VálaszTörlésMarika
Körbenéztem a neten, az Enger Kft. forgalmazza azt amit én használtam. Náluk meg tudod kérdezni, hogy hol kaphatóak ezek az ostyalapok: http://www.enger.hu/
TörlésEgy fórumon azt olvastam, hogy nagyobb vásárokban lehet találni ilyet, esetleg piacon, ahol nápolyikat árulnak. Ezen az oldalon (http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=ildike43&id=1203707553) a 82. hozzászólásnál fotót is találsz róla.
Köszönöm, nézegettem a honlapjukat, ott nincs, de egy ismerőstől kaptam már ostyalapot, pont a másik fajtát, mint ami a képen van, az Enger-től.Ennek is az a neve, hogy ostyalap, de nem tudom mi van még ráírva, BATON vagy mi.
TörlésMegnéznéd, hogy milyen név van még rajta?
Annyira tetszik nekem ez a forma4
Marika