Dekoratív sütemény, viszont egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Ajánlom a húsvéti asztalra, de akár szülinapi nyalánkságnak is beillik.:) Süni, gratulálok az évfordulóhoz!
Hozzávalók a lapokhoz:
15 evőkanál kristálycukor
3 tojás
3 dl tejföl
15 evőkanál liszt
3 mokkáskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
5 evőkanál darált mák
3 evőkanál kakaópor
5 evőkanál darált dió
Hozzávalók a krémhez:
1 l tej
8 evőkanál búzadara
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
kevés vaníliakivonat
csipetnyi só
Egy tálba mérünk 5 evőkanál kristálycukrot, 1 tojást, 1 dl tejfölt, 1 kávéskanál szódabikarbónát, csipet sót, 5 kanál lisztet és 3 evőkanál kakaóport. Kicsit folyósabb,
nagyjából piskóta állagú tésztát kapunk. Egy cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, és kb. 15 perc alatt megsütjük. A másik két lapot is ugyanúgy készítjük el, csak kakaópor helyett diót, illetve mákot teszünk bele. Jobb ha a lapokat külön-külön keverjük ki, mintha háromfelé osztanánk, mert így szép egyenlő vastagságú lesz a tészta.
A krémhez a tejet felforraljuk a sóval, állandó keverés közben
beleszórjuk a grízt, és sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, hozzáadjuk a
kihűlt grízes krémet, majd a lapokat megkenjük a krémmel. A tetejét bevonjuk a maradék krémmel és tortadarával díszítjük.
Imádom ezt a sütit, mutatós és nagyon finom! :) Csodaszép szeletek! :)
VálaszTörlésMég sosem készítettem, pedig annyira jól néz ki! :)
VálaszTörlés