Hozzávalók 2 adaghoz:
1 dl hántolt köles
2,5 dl tej
2 tojás
3 dkg vaj
1 evőkanál cukor vagy méz
kevés vaníliakivonat
A tálaláshoz: porcukor vagy lekvár.
A kölest a vaníliás cukorral együtt
hozzáadjuk a tejhez, felforraljuk, majd fedő alatt kis lángon 10 percig
főzzük. Hozzáadjuk a vajat, cukrot, elkeverjük, majd fedő alatt
hagyjuk puhulni, amíg a tej kihűl. A kölesnek magába kell szívnia az összes tejet, és
teljesen meg kell puhulnia.
A tojások sárgáját hozzákeverjük a megpuhult
köleshez, majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük és ezt is
beleforgatjuk a masszába. Egy nagy teflon serpenyőt
felforrósítunk, és ebbe öntjük a masszát. Mérsékelt
lángon sütjük amíg összeáll, majd fa lapáttal tépkedjük, forgatjuk, amíg mindenhol megpirul és morzsás lesz. Tálalásnál megszórhatjuk porcukorral, de lekvárral is kínálhatjuk. A receptet itt találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése