Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
30 dkg darált keksz vagy müzli
5 dkg vaj
2 evőkanál cherry
tej vagy tejföl
A meggyes réteghez:
50 dkg meggy
3 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál méz
2 evőkanál cherry
1,5-2 dl víz
A joghurtos réteghez:
2 kis pohár meggyes joghurt
4 dkg vaníliás pudingpor
4 dkg porcukor
annyi víz, hogy a joghurttal együtt összesen 4,5 dl folyadék legyen
A tetejére: 2 dl tejszín
A müzlit ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cherryvel és annyi tejjel vagy tejföllel, hogy jól formázható, puha masszát kapjunk. Egy tortaforma aljába egyengetjük és hűtőbe tesszük.
A meggyes réteghez a meggyet megmossuk, kimagozzuk. A vízben csomómentesre keverjük a keményítőt, mézzel és cherryvel ízesítjük, hozzáadjuk a meggyet is, és alacsony lángon besűrítjük. A kekszes alapra kenjük.
A joghurtos réteg hozzávalóit összekeverjük és alacsony hőfokon sűrűre főzzük. Rákenjük a meggyes rétegre és hűtőbe tesszük.
A tejszínt habbá verjük, majd a joghurtos rész tetejére simítjuk és tálalásig hűtőben tároljuk.
De nagyon jól néz ki! :-)) Még sosem láttam ilyen sütit, de nagyon finom lehet!
VálaszTörlésMár megint meggyes süti, amit imádok:) Gyönyörű lett, nagyon ötletes, valami hasonlót fogok készíteni, ha melegebb lesz:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen mindkettőtöknek!
VálaszTörlésKerlek ird le az elkeszitest is.Koszi
VálaszTörlés