2016. december 14., szerda

Thai sütőtökkrémleves

Ki ne vágyna egy melengető levesre ebben a hideg időben? Ismert tény, hogy vannak hűsítő és melegítő hatású ételek, italok és fűszerek. A gyömbér és a curry pont ez utóbbi kategóriába tartoznak, úgyhogy fogyasszuk őket bátran és jóízűen télvíz idején! 

Hozzávalók:
1,5 kg sütőtök, meghámozva és felkockázva
1 vöröshagyma
1 ek. reszelt gyömbér
1 ek. currypor
400 ml kókusztej
850 ml zöldségleves vagy alaplé
lime az ízesítéshez

A sütőtököt egy nagyobb tepsibe tesszük, kevés olajat locsolunk rá és kb. 30 perc alatt megsütjük. Közben kevés olajat hevítünk egy fazékban, és üvegesre pároljuk benne a felkockázott vöröshagymát és a gyömbért. Hozzákeverjük a curryt, a megsült tököt és 3 ek. kivételével a kókusztejet. (Keveset félreteszünk a díszítéshez.) 
Felforraljuk és 5 percig főzzük, majd pár percig hűlni hagyjuk. Botmixerrel pürésítjük, újra felforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés zöldcitrom levet adunk hozzá. A félretett kókusztejjel meglocsolva tálaljuk. 

Good Food magazin (2014. októberi szám)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése