4 db alma
2 dl fehérbor
4 dkg cukor
2 dl tejszín
1 evőkanál kukoricakeményítő
10 dkg aszalt szilva
1/2 citrom leve
fahéj, szegfűszeg
2 evőkanál méz
Az almákat megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Lábasba tesszük, ráöntjük a bort és annyi vizet hogy fél ujjnyira ellepje. Beletesszük a cukrot, a mézet, a szegfűszeget és a fahéjat. Amikor az alma megpuhult, botmixerrel összeturmixoljuk. A kukoricakeményítőt simára keverjük a tejszínnel, beleöntjük a levesbe, kevés citromlével ízesítjük, majd összeforraljuk. A tűzről levéve beleszórjuk az összevágott aszalt szilvát. Két-három percen át pihentetjük, és amikor megpuhult a szilva, tálaljuk. A tetejére tehetünk tejszínhabot is.
Pazar! Elfogadnék most egy tányérral... :-)
VálaszTörlés