4 szelet sertéscomb
dijoni mustár
tejszín
2 gumó zeller
méz
só
bors
A zellert megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy zacskóba szórjuk a kockákat, meglocsoljuk
olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy púpos teáskanál
mustárt, és mézet. Jól összerázzuk, úgy hogy a fűszeres keverék
egyenletesen bevonja a zellerkockákat. A zellert sütőpapírral borított
sütőlapra szórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc
alatt ropogósra sütjük.
Amíg a zeller megsül, egy serpenyőt forróra hevítünk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a forró serpenyőben egy kevés zsiradékon először kérgesítjük magas hőfokon, majd a hőt alacsonyabbra vesszük és mindkét oldalát pár percig sütjük. Amikor már majdnem kész, a serpenyőbe öntünk egy kevés tejszínt, keverünk bele egy kevés mustárt. Amikor a hús megsült és a szósz besűrűsödött, a zellerrel tálaljuk.
Amíg a zeller megsül, egy serpenyőt forróra hevítünk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a forró serpenyőben egy kevés zsiradékon először kérgesítjük magas hőfokon, majd a hőt alacsonyabbra vesszük és mindkét oldalát pár percig sütjük. Amikor már majdnem kész, a serpenyőbe öntünk egy kevés tejszínt, keverünk bele egy kevés mustárt. Amikor a hús megsült és a szósz besűrűsödött, a zellerrel tálaljuk.
Mautner Zsófi receptje, eredetileg tarjából készül.
De jól hangzik ez a sült-zeller, asszem' megér egy próbát! ;-)
VálaszTörlésÉn is így gondolom! :))
Törlés