Krisztinél láttam meg ezt a palacsintát, köszönöm a receptet! Sűrűbb és vastagabb a tésztája mint a hagyományos palacsintának, érdemes kipróbálni! Természetesen bármivel tölthető, én most narancslekvárral, csokoládészósszal és karamellizált naranccsal tálaltam.
Hozzávalók:
A palacsintához:
2 bögre liszt
2 bögre tej
4 kanál cukor
4 tojás
1 csipet só
A karamellizált narancshoz:
2 db narancs
4 evőkanál cukor
2 evőkanál vaj
A csokoládészószhoz:
10 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
pici narancslé
A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a
tejet, a cukrot, a csipet sót és a tojások sárgáját. Alaposan
elkeverjük. Utána a tojások fehérjéit kemény habbá felverjük és lazán a
palacsinta tésztába forgatjuk. Elég sűrű lesz, de úgy az igazi. Egy teflon serpenyőt felforrósítunk, majd olajjal átkenünk. Mikor jó
forró, belemerünk egy merőkanálnyi tésztát, kerekre eligazítjuk,
majd megsütjük a palacsintát. Megfordítjuk és a másik
oldalát is megsütjük.
A karamellizált narancshoz a narancsot megtisztítjuk, kifilézzük. A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, amikor már szép aranybarna, beledobjuk a vajat és a narancsgerezdeket és átforgatjuk.
A csokoládét apróra vágjuk, a tejszínt felforraljuk és a csokira öntjük, majd narancslével ízesítjük.
A palacsintákat narancslekvárral megkenjük, összehajtjuk és a tetejére kanalazzuk a karamellizált narancsot. Csokoládészósszal leöntve tálaljuk.
A karamellizált narancshoz a narancsot megtisztítjuk, kifilézzük. A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, amikor már szép aranybarna, beledobjuk a vajat és a narancsgerezdeket és átforgatjuk.
A csokoládét apróra vágjuk, a tejszínt felforraljuk és a csokira öntjük, majd narancslével ízesítjük.
A palacsintákat narancslekvárral megkenjük, összehajtjuk és a tetejére kanalazzuk a karamellizált narancsot. Csokoládészósszal leöntve tálaljuk.
Ez aztán az ízbomba, fantasztikus összeállítás! <3
VálaszTörlés