Nigella-féle húsgombócokat szerettem volna főzni, több receptet is találtam, végül a Mindennapi kenyerünk blogban szereplőt készítettem el.
Hozzávalók a gombócokhoz (nekem kb. 40 db gombóc lett belőle):
50 dkg darált hús
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
kevés reszelt vöröshagyma
1-2 gerezd reszelt fokhagyma
só, bors, oregánó
kevés reszelt füstölt sajt
Hozzávalók a mártáshoz:
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
fél liter házi paradicsomszósz (eredetileg 40 dkg paradicsomkonzerv)
1 gerezd fokhagyma
a gombócoknál használt vöröshagyma maradéka
só, bors, oregánó
1-1,5 dl tej
A mártáshoz a vaj és olaj keverékén vöröshagymát és a fokhagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, fűszerezzük, végül felöntjük a tejjel.
A gombócokhoz összekeverjük a hozzávalókat, diónyi gombócokat formázunk belőle, majd óvatosan a rotyogó mártásba rakosgatjuk. Lefedve lassú tűzön kb. 15 perc alatt megfőzzük a gombócokat, időnként érdemes az edényt megrázogatni egy kicsit. Spagettivel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése